T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / BURHANİYE - Burhaniye Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Ekm

Burhaniye Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak ''13 Ekim Dünya Afet Rislerinin Azaltılması Günü'' kapsamında öğrenci,öğretmen ve personellerimizde afetlere hazırlık konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik tahliye tatbikatı yapıldı.Tahliye tatbikatı yapılan planlamalar doğrultusunda gerçekleştirilmiş olup, başarıyla sonuçlandı.

Eyl

2023-2024  Eğitim Öğretim Yılı öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sevinç duyguları ile başladı. Okul zilinin çaldığı ilk gün öğrencilerimiz okullarına kavuşmanın sevinciyle doyasıya eğlendiler.

Öğretmen ve öğrencilerimize sağlıklı,mutlu ve başarılı bir yıl dileriz.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı mesleki çalışma programı Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN'in 04/09/2023 pazartesi günü saat 10:00'da Eba Tv de yaptığı açılış konuşması ile başladı. Sayın Bakanımızın açılış konuşmasının ardından okulumuzun sene başı öğretmenler kurulu toplantısı yapıldı.
Yeni Eğitim Öğretim yılımız öğrencilerimize ,velilerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun.

Ock

BİGEP kapsamında okulumuz yaşam beceri atölyemizde Özel Eğitim Öğretmenimiz Mehtap AKÇORA' nın yürütücülüğünde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile  sınıf öğretmenlerimizin rehberliklerinde öğrencilerimizin öz bakım ve günlük yaşam becerilerini geliştirmeyi, ev ortamında olabildiğince başkasına ihtiyaç duymadan kendi ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayabilmelerini sağlamalarını amaçlamaktayız.

Atölyemizde özel gereksinimli öğrencilerimizin kendilerine yetebilme ve bağımsız bireyler olarak yetişebilmeleri için;

-Hijyen eğitimi,

-Ayakkabı bağlama,

-Kıyafet katlama,

-Dolap içi düzenleme,

-Çamaşır asma,

-Ütü yapma,

-Nevresim değiştirme,yatak toplama,

-Elektrikli ev aletlerini kullanma,

-Basit yemekler yapma,

-Günlük temizlik işleri yapma,

-Sofra düzenleme ve adabını öğrenme,

-Nezaket kuralları, vb. gibi çalışmalar gerçekleştirerek öğrencilerimizin psikomotor becerilerini de geliştirip, ince ve kalın kas gruplarını çalıştırarak; zorlanarak yaptığı günlük işleri , kolaylıkla yapabilir hale gelmelerini hedeflemekteyiz.

Ock

BİGEP kapsamında okulumuz tasarım beceri atölyemizde El Sanatları Öğretmenimiz Nedret KARAMANOĞLU' nun yürütücülüğünde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar ile çocuklarımızın problemlerden yola çıkarak, problemlerin çözümüne odaklanmaları,edindikleri bilgileri harmanlayarak ve kullanarak bu doğrultuda yaratıcı çözümler içeren tasarımlar yapmalarını amaçlamaktayız. Bu bağlamda doğadan edindiğimiz doğal materyalleri kullanarak öğrencilerimizle birlikte ortaya çıkardığımız dekoratif ürünlerle öğrencilerimizin, araştırma-sorgulama,eleştirel ve yaratıcı düşünme,takımla iş birliği içerisinde çalışabilme yeteneklerini ve el becerilerini geliştirmelerini sağlamaktayız.

Haz

Burhaniye Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmen ve öğrencilerimiz Balıkesir'de bu yıl ilki düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını gerçekleştirdiler. Fuarda öğrencilerimiz araştırma türünde 4 , inceleme türünde 6, tasarım türünde 5 olmak üzere toplam 15 adet birbirinden ilginç ve başarılı projelerini sergileme fırsatı buldular. Bilim fuarımıza katılan Sayın Kaymakamımız İlyas MEMİŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora ZİHNİ, İlçe Emniyet Müdürü Yasin DİKMETAŞ, İlçe Jandarma Komutanı Alim Burak ÇELİK, Belediye Başkan Yardımcısı Murat YAZGAN, , Ticaret Odası Başkanı Mustafa AYSEL ve katılan  tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Müzik Öğretmenimiz Hüseyin KONYALI'nın  öğrencilerimiz için hazırladığı uzaktan eğitim çalışması..